nieuws

Veiligheidsbonden bij nieuwe vakbeweging

Geen categorie

De FNV-bonden op het gebied van veiligheid sluiten zich aan bij de nieuwe vakbeweging. De Nederlandse Politiebond (NPB), de militairenbond AFMP en Marver (Marechaussee) gaan actief meewerken aan de oprichting van een vakbeweging voor de 21e eeuw, meldt Han Busker, voorzitter van de NPB. De veiligheidsbonden tekenen zaterdag een overeenkomst waarmee ze zich aansluiten bij […]

De FNV-bonden op het gebied van veiligheid sluiten zich aan bij de nieuwe vakbeweging. De Nederlandse Politiebond (NPB), de militairenbond AFMP en Marver (Marechaussee) gaan actief meewerken aan de oprichting van een vakbeweging voor de 21e eeuw, meldt Han Busker, voorzitter van de NPB.

De veiligheidsbonden tekenen zaterdag een overeenkomst waarmee ze zich aansluiten bij de andere bonden die aan de vernieuwing werken. De bondsbesturen hebben vrijwel unaniem het mandaat gekregen van hun leden voor deze stap, aldus de NPB. De drie bonden tellen 49.000 leden, waarvan de NPB met 24.000 leden bij de politie de grootste is.

Reageer op dit artikel