nieuws

Veiligheidseis Defensie onvoldoende

Geen categorie

Tientallen medewerkers van het ministerie van Defensie in het buitenland werken zonder een deugdelijke veiligheidsverklaring. Dat meldt de NOS, die zegt een lijst met de betrokken medewerkers in handen te hebben. Zo'n verklaring is onder meer nodig om met vertrouwelijke defensiedocumenten te werken. De veiligheidsverklaringen van veertig medewerkers zouden onjuist of verlopen zijn. Daardoor zouden […]

Tientallen medewerkers van het ministerie van Defensie in het buitenland werken zonder een deugdelijke veiligheidsverklaring. Dat meldt de NOS, die zegt een lijst met de betrokken medewerkers in handen te hebben. Zo'n verklaring is onder meer nodig om met vertrouwelijke defensiedocumenten te werken.

De veiligheidsverklaringen van veertig medewerkers zouden onjuist of verlopen zijn. Daardoor zouden deze mensen een potentieel veiligheidsrisico vormen. Betrokkenen zouden bijvoorbeeld schulden kunnen hebben en daardoor chantabel kunnen zijn.

Het ministerie erkent dat er medewerkers in het buitenland zijn van wie de verklaring is verlopen. Dat maakt het document echter niet ongeldig. Volgens Defensie is het een administratieve kwestie en zeker geen veiligheidsprobleem.

Reageer op dit artikel