nieuws

Verslaafd aan goksites onder werktijd

Geen categorie

Hoewel de betreffende werknemer de zaak bagatelliseert en zich zelfs beroept op een bestaande bedrijfscultuur, blijkt uit onderzoek dat hij veelvuldig tijdens werktijd op computers van de werkgever seks- en goksites bezocht. Ziekteverzuim speelt hier nog doorheen, maar heeft uiteindelijk niets met zijn onvermijdelijke ontslag te maken.

Een Hogeschool wordt geconfronteerd met klachten over computermisbruik in een bepaald gedeelte van het gebouwencomplex. Een ICT-ondersteuner zou volgens de Hogeschool gokken via websites, maar hij ontkent dit. In een gesprek tussen de personeelsfunctionaris, de leidinggevende en de werknemer wordt hij nog eens beschuldigd waarna de werknemer de toegang tot een deel van het gebouwencomplex wordt ontzegd. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de werknemer wel degelijk veelvuldig gok- en sekssites had bezocht.

Extern reserchebureau
De werknemer meldt zich ziek. Twee maanden later oordeelt de bedrijfsarts echter dat de werknemer weer geschikt is om te werken, maar hij wordt vrijgesteld van werkzaamheden. De werkgever gaat verder met een onderzoek en schakelt een extern recherchebureau in, waarbij ook de werknemer in het onderzoek wordt betrokken. De werknemer erkent dat hij wel eens een pokersite bezoekt, maar naar zijn mening is het gebleven bij een bezoek aan deze website, en af en toe een seksadvertentiesite.

Het bedrijfsrecherchebureau concludeert echter dat de ICT-ondersteuner zijn ‘illegale' activiteiten op internet bagatelliseert. Volgens het bureau heeft de werknemer zwaar misbruik gemaakt van de computers van zijn werkgever. Vele computers zijn naar mening van dit bureau gebruikt om toegang te krijgen tot de sekssites en pokersites. Uit het onderzoek blijkt verder dat de werknemer geld van zijn rekening naar een pokersite heeft gestort. Ondanks dat er onderzoek is gedaan naar misbruik van maar een viertal computers, blijken naar mening van het bedrijfsrecherchebureau nog veel meer terminals te zijn gebruikt om de bedenkelijke websites te bezoeken.
Concluderend is er volgens het bureau sprake van fors misbruik.

Ontbinding wegens gewichtige redenen en omstandigheden
De werkgever heeft geen vertrouwen meer in de werknemer. De Hogeschool verzoekt de kantonrechter de arbeidsovereenkomst met de ICT-ondersteuner te ontbinden wegens gewichtige redenen en verandering van omstandigheden.

De werknemer verweert zich door te melden dat de werkgever een stok zoekt om de hond te slaan. Door zijn rugklachten kan hij geen tilwerk meer verrichten, wat heeft geleid tot een conflict met zijn leidinggevende. Mede door het vele ziekteverzuim wordt hij volgens hem nu gestraft door ‘dreigend' ontslag. Verder meldt de ICT-ondersteuner dat hij niet de enige is die veelvuldig gebruikmaakt van internet. Ook zijn collega's doen volop mee. De gebruikersnamen en wachtwoorden waren onderling bekend en de leidinggevende was volgens de werknemer op de hoogte van zijn account bij de pokersite. Het was volgens hem een bedrijfscultuur en privé-internetten werd oogluikend toegestaan.

De kantonrechter gaat niet mee in de aanname dat de werknemer vanwege zijn hoge ziekteverzuim ontslag is aangezegd. Er is naar mening van de werkgever en de kantonrechter niets mis met zijn functioneren.
Het veelvuldig gebruik van discutabele websites is de grondslag voor de ontbinding. Tegen de bedrijfsrecherche heeft de ICT-ondersteuner bovendien toegegeven dat hij sekssites en goksites bezocht en dat hij moest weten dat dit in strijd was met het ICT-reglement van de Hogeschool. Bovendien heeft de werkgever het excessieve internetgedrag proberen in te dammen door op bepaalde computers internet te blokkeren. Tegen de regels in is de ICT-ondersteuner toch verder gegaan foute websites te bezoeken. De kantonrechter oordeelt dan ook dat van de werkgever niet meer gevergd kan worden dat de arbeidsovereenkomst wordt voortgezet. De werknemer wordt veroordeeld in de proceskosten en krijgt geen vergoeding.

Uitspraak: Kantonrechter Nijmegen, 27 maart 2012

Bron: Praktijkgids Arbeidsrecht, par. 7.3.1.2 – pag. 559

Reageer op dit artikel