nieuws

VSR: ATP en UV ‘interessante aanvullingen’

Geen categorie

De Vereniging Schoonmaak Research (VSR) heeft ATP- en UV-metingen beoordeeld op hun waarde en toepassing om de kwaliteit van schoonmaak te beoordelen. De vereniging concludeert dat adenosi-tri-fosfaat- en ultraviolet interessante aanvullingen zijn op VSR-KMS en VSR-DKS. Er zijn, naast het kwaliteitsmeetsysteem dat VSR adviseert voor de objectieve beoordeling van de schoonmaakkwaliteit (VSR-KMS en VSR-DKS voor […]

De Vereniging Schoonmaak Research (VSR) heeft ATP- en UV-metingen beoordeeld op hun waarde en toepassing om de kwaliteit van schoonmaak te beoordelen. De vereniging concludeert dat adenosi-tri-fosfaat- en ultraviolet interessante aanvullingen zijn op VSR-KMS en VSR-DKS.

Er zijn, naast het kwaliteitsmeetsysteem dat VSR adviseert voor de objectieve beoordeling van de schoonmaakkwaliteit (VSR-KMS en VSR-DKS voor dagelijks controle), diverse methoden om de kwaliteit van schoonmaak te beoordelen. ATP- en UV-metingen worden steeds meer gebruikt. VSR nam deze meetmethoden onder de loep en concludeert dat beide methoden interessante aanvullingen zijn op VSR-KMS en VSR-DKS.

Trends in kwaliteit ontdekken
De ATP-methode geeft semi-kwantitatieve resultaten, die sterk beïnvloed kunnen zijn door vuilaanbod, methodefouten en andere omstandigheden. VSR adviseert deze meetmethode alleen te gebruiken om trends in schoonmaakkwaliteit te ontdekken. De UV-methode heeft volgens de vereniging als grootste voordeel dat onzichtbare vervuiling direct zichtbaar wordt gemaakt. "Er is geen kwantificering, wel kan worden geteld hoeveel plekken ten onrechte niet gereinigd zijn. De methode is zeker (kosten)effectief als trainingsmiddel van schoonmaakpersoneel en voor bewustwording bij het management."

Over de VSR
De VSR is hét kennisinstituut en onafhankelijk platform voor professioneel schoonmaken voor alle marktpartijen in het schoonmaakonderhoud. De VSR richt zich op verhoging van het professionele niveau van het schoonmaakvak door onderzoek, voorlichting en opleiding.

Reageer op dit artikel