nieuws

Werkgever wil belastingmaatregelen zakelijke auto niet compenseren

Geen categorie

Driekwart van de bedrijven is niet van plan om medewerkers te compenseren als de forenzentaks zou doorgaan. Dat blijkt uit het Nederlandse rapport van de Europese Corporate Vehicle Observatory (CVO) barometer en een aanvullend onderzoek door Heliview.

CVO is een internationaal expertiseplatform voor de zakelijke automarkt dat een onderzoek heeft gepubliceerd naar de nieuwe belastingmaatregelen voor de zakelijke auto. Uit dit onderzoek blijkt dat bedrijven negatief zijn over de belastingmaatregelen: 

– 65% vindt het vervallen van de belastingvrije vergoedingsmogelijkheid van 19 cent per kilometer een slecht plan.

– 59% staat negatief tegenover het plan om voor berijders met een 500-kilometer-verklaring, woon-werkverkeer als privé aan te merken.

Geen compensatie
Opvallend is dat (met name grote) bedrijven niet de neiging hebben over te gaan tot compensatie van de ongunstige belastingmaatregelen. Driekwart van de bedrijven doet niets om de medewerker te compenseren.

HR speelt grote rol
Verder blijkt uit het Nederlandse rapport van de Europese CVO barometer dat in Nederland HR een grote rol speelt in beslissingen over het wagenparkbeleid. Daarnaast wordt de auto van de zaak in Nederland relatief vaak gezien als onderdeel van de arbeidsvoorwaarden. Dit in tegenstelling tot andere Europese landen.

Reageer op dit artikel