nieuws

Winkeliers testen aangifte via smartphone

Geen categorie

Retailers in de binnenstad van Rotterdam kunnen met een mobiele app aangifte doen van winkeldiefstal. De app wordt vanaf augustus getest door tien tot vijftien winkeliers. Het doel is dat winkeliers met deze vorm van aangifte veel tijd besparen. Zo staan de gegevens van de retailer in de app al voorgeprogrammeerd. Een winkelier die de inlogcode […]

Retailers in de binnenstad van Rotterdam kunnen met een mobiele app aangifte doen van winkeldiefstal. De app wordt vanaf augustus getest door tien tot vijftien winkeliers. Het doel is dat winkeliers met deze vorm van aangifte veel tijd besparen. Zo staan de gegevens van de retailer in de app al voorgeprogrammeerd. Een winkelier die de inlogcode invoert, wordt direct doorverwezen naar het deels ingevulde aangifteformulier. Dit formulier wordt vervolgens via e-mail aan de politie gestuurd. Ook de Ondernemersfederatie Rotterdam City krijgt melding van de winkeldiefstal. Deze federatie beheert een zwarte lijst van winkeldieven met een collectief winkelverbod.

De proef met de app wordt tot december gehouden. Daarna wordt de app mogelijk uitgebreid naar andere delen van Rotterdam

Reageer op dit artikel