nieuws

Zilveren Kruis en ministerie VWS bundelen kennis

Geen categorie

Zilveren Kruis Achmea en het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS) bundelen hun kennis op het gebied van ‘Gezond Ondernemen'. Op 12 juni, organiseerde zij voor de eerste maal een kennisdag waar diverse gezondheidsinstituten en vertegenwoordigers van Zilveren Kruis bij elkaar komen. Door kennis en expertise met elkaar te delen willen de twee partijen […]

Zilveren Kruis Achmea en het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS) bundelen hun kennis op het gebied van ‘Gezond Ondernemen'. Op 12 juni, organiseerde zij voor de eerste maal een kennisdag waar diverse gezondheidsinstituten en vertegenwoordigers van Zilveren Kruis bij elkaar komen. Door kennis en expertise met elkaar te delen willen de twee partijen een bijdrage leveren aan de gezonde leefstijl en verbetering van duurzame inzetbaarheid van werknemers.

Zilveren Kruis en het ministerie verwachten elkaar te kunnen versterken om inzet op een gezonde leefstijl via werkgevers te stimuleren. De grootste collectieve zorgverzekeraar heeft van oudsher een nauwe band met de Nederlandse werkgevers, terwijl het ministerie met haar kennisnetwerk veel theoretische kunde en praktische voorbeelden in huis heeft.

Voor beide partijen zijn de groeiende zorgkosten, gezondheid en duurzame inzetbaarheid van werknemers belangrijke thema's. Het ministerie van VWS wil de gezonde keuze makkelijker maken en aanbieden aan werkgevers en werknemers. Voorbeelden hiervan zijn gezonde kantines, laagdrempelige beweegarrangementen en praktische instrumenten om arbeidsgerelateerde ongevallen te voorkomen. De kennis en expertise van haar netwerk brengt zij via deze kennisdag dichter naar de praktijk.

Acht gezondheidsinstituten en Zilveren Kruis behandelen tijdens de kennisdag getiteld'Preventie, feiten en fabel' de thema's zoals bewegen, voeding en overgewicht, letselpreventie, alcohol, roken en psychische gezondheid. Deze instituten zijn: VeiligheidNL, Pharos , Voedingscentrum, RutgersWPF, NISB, Soa Aids Nederland, STIVORO en Trimbos Instituut.

Reageer op dit artikel