nieuws

Actie tegen malafide uitzendbureaus in Brabant en Zuid-Holland

Geen categorie

De Inspectie SZW heeft vandaag samen met de politie invallen gedaan bij twee uitzendbureaus in Zuid-Holland en Noord-Brabant op verdenking van valsheid in geschrifte en onderbetaling. Ook werd een bedrijf bezocht dat zaken doet met beide uitzendbureaus.

Tijdens de actie werden onder meer de personeels- en loonadministratie en bankafschriften in beslag genomen. Deze documenten worden nader onderzocht. De uitzendbureaus en het bedrijf worden ervan verdacht dat ze werknemers meer uur per week laten werken dan dat ze uitbetaald krijgen. Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Minister Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid kondigde eind vorig jaar een offensief aan om fraude door uitzendbureaus tegen te gaan. Zo werd er een extra team van inspecteurs en rechercheurs van de Inspectie SZW opgezet voor de aanpak van malafide uitzendbureaus. Dit team werkt samen met verschillende partners waaronder de Belastingdienst, IND, gemeenten, politie en justitie. Ook kunnen burgers en bedrijven die wantoestanden bij uitzendbureaus signaleren, deze sinds dit voorjaar doorgeven aan een speciaal meldpunt. Dat kan via telefoonnummer 0800-5151, per post of via internet (www.inspectieszw.nl). Bij het Meldpunt Malafide Uitzendbureaus kwamen tot nu toe zo'n 150 meldingen binnen over misstanden in de uitzendbranche.

In september zal minister Kamp de Tweede Kamer informeren over de voortgang van de aanpak van malafide praktijken in de uitzendbranche.

Bron: Rijksoverheid.nl

Reageer op dit artikel