nieuws

Bedrijven in zes sectoren moeten hack melden

Geen categorie

Er komt een meldplicht voor bedrijven die de dupe zijn geworden van een ernstige hack. De meldplicht geldt alleen voor bedrijven in zes sectoren, waar het gevaar bestaat dat een digitale inbraak het maatschappelijk leven ontwricht. Dat heeft minister Opstelten bekendgemaakt. De meldplicht moet er nog dit jaar zijn voor onder meer sectoren die zich […]

Er komt een meldplicht voor bedrijven die de dupe zijn geworden van een ernstige hack. De meldplicht geldt alleen voor bedrijven in zes sectoren, waar het gevaar bestaat dat een digitale inbraak het maatschappelijk leven ontwricht. Dat heeft minister Opstelten bekendgemaakt.

De meldplicht moet er nog dit jaar zijn voor onder meer sectoren die zich bezighouden met nutsvoorzieningen, telecom en de luchthavens als Schiphol en Rotterdam The Hague Airport. Maar ook de overheid zelf en de financiële sector moeten zich aan de meldplicht houden. Nog voor het einde van het jaar moet de wettelijke verplichting een feit zijn.

Reageer op dit artikel