nieuws

Bijeenkomst Cedris en OSB moet kijkje in toekomst bieden

Geen categorie

Cedris, brancheorganisatie voor sociale werkgelegenheid en arbeidsintegratie, en OSB houden op 26 september een bijeenkomst waarin ze een kijkje in de toekomst van de arbeidsmarkt nemen. Met behulp van vier toekomstscenario's ontwikkeld door Cedris denken de partijen gezamenlijk na over de toekomst van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en hun reguliere werkgevers. Voor […]

Cedris, brancheorganisatie voor sociale werkgelegenheid en arbeidsintegratie, en OSB houden op 26 september een bijeenkomst waarin ze een kijkje in de toekomst van de arbeidsmarkt nemen.

Met behulp van vier toekomstscenario's ontwikkeld door Cedris denken de partijen gezamenlijk na over de toekomst van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en hun reguliere werkgevers. Voor het uitzetten van een goede koers is volgens de organisaties een langetermijnvisie nodig en inzicht in mogelijke toekomstige situaties waarin men terecht kan komen. Welke kansen en uitdagingen brengen de verschillende scenario's voor de samenwerking tussen de SW-sector en de schoonmaaksector? En welke opties zien schoonmaakondernemers om deze kansen te benutten en uitdagingen het hoofd te bieden? En wie zijn daarbij hun partners?

Koers
Onder leiding van mevrouw R. Kenter van De Ruijter Strategie kunnen belangstellenden nadenken over een koers naar de toekomst. In 2008 hebben beide brancheorganisaties afgesproken om de samenwerking tussen de sectoren te stimuleren. Jaarlijks organiseren we twee themabijeenkomsten. Daarnaast ontvangen de leden na afloop een nieuwsbrief. Sinds de start van de samenwerking tussen Cedris en OSB, is het aantal samenwerkingen tussen schoonmaakbedrijven en de SW-sector toegenomen. "Uiteraard weten we niet of dit komt door onze bijeenkomsten", aldus OSB in een bericht. "Toch willen we onze leden weer in de gelegenheid stellen om kennis te delen en ervaringen uit te wisselen. Wij nodigen u van harte uit." De bijeenkomst wordt gehouden in de omgeving van Utrecht. Onderstaand het programma. Belangstellenden kunnen zich hier via de website van OSB opgeven. 

Programma
13.30 uur Ontvangst met koffie en thee
14.00 uur Start plenair programma
15.15 uur Pauze
15.45 uur In deelgroepen discussie over de vier toekomstbeelden
16.45 uur Plenaire afsluiting
17.00 uur Borrel

Reageer op dit artikel