nieuws

Camera’s @migoboras 1 augustus in werking

Geen categorie

Het camerasysteem @migoboras waarmee de Koninklijke Marechaussee het mobiel toezicht veiligheid in de grenszone met Duitsland en België ondersteunt, gaat op 1 augustus in werking. Met het systeem kan de KMar illegale migratie en illegaal verblijf effectiever en efficiënter bestrijden. De camera's ondersteunen het werk van de Koninklijke Marechaussee. In het systeem is de kennis […]

Het camerasysteem @migoboras waarmee de Koninklijke Marechaussee het mobiel toezicht veiligheid in de grenszone met Duitsland en België ondersteunt, gaat op 1 augustus in werking. Met het systeem kan de KMar illegale migratie en illegaal verblijf effectiever en efficiënter bestrijden.

De camera's ondersteunen het werk van de Koninklijke Marechaussee. In het systeem is de kennis en ervaring van de marechaussee vastgelegd in de vorm van risicoprofielen. Als een camera een melding geeft, is dat voor de marechaussee een signaal het voertuig en de inzittenden te controleren. Daardoor kan het toezicht gerichter worden uitgevoerd en heeft bonafide grensverkeer minder last van controles. Ook maken de camera's het verkeer inzichtelijker, zodat het toezicht daarop afgestemd kan worden.

De camera's hangen bij de vijftien grootste grensovergangen met België en Duitsland. Ook zitten ze in een aantal auto's van de marechaussee. Het systeem heeft eenmalig 19 miljoen euro gekost (ontwikkeling en aanschaf apparatuur) en vergt twee miljoen euro per jaar aan beheer.

Reageer op dit artikel