nieuws

Cao-akkoord uitzendbranche: gelijk loon voor flexwerkers

Geen categorie

De branchevereniging voor uitzendondernemingen ABU heeft onlangs met FNV, CNV, De Unie en LBV een akkoord bereikt over een nieuwe cao voor uitzendkrachten. De cao gaat voor 5 jaar in op 5 november 2012. Eerst krijgen de leden van de onderhandelende partijen het akkoord onder ogen, waarna waarschijnlijk in september het akkoord definitief wordt. Uitzendkrachten […]

De branchevereniging voor uitzendondernemingen ABU heeft onlangs met FNV, CNV, De Unie en LBV een akkoord bereikt over een nieuwe cao voor uitzendkrachten.

De cao gaat voor 5 jaar in op 5 november 2012. Eerst krijgen de leden van de onderhandelende partijen het akkoord onder ogen, waarna waarschijnlijk in september het akkoord definitief wordt. Uitzendkrachten krijgen met ingang van 2015 een loon dat gebaseerd is op het salaris van de werknemers van de inlener. Voor specifieke groepen, bijvoorbeeld mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt, blijven aparte beloningsregels in de cao gelden. Voor deze groepen wordt intensief ingezet op scholing, zo hebben de partijen afgesproken. Voor uitzendkrachten die voor onbepaalde tijd in dienst zijn bij het uitzendbureau gaan eveneens de eigen in de cao opgenomen beloningsregels gelden. De bestrijding van malafide uitzendbureaus wordt nog intensiever aangepakt. De gestelde certificeringsnormen aan uitzendbureaus worden aangescherpt en er vindt meer strikte controle op juiste toepassing van de cao plaats. De cao neemt ook normen op voor huisvesting van arbeidsmigranten. Ter overbrugging wordt de komende drie maanden de huidige cao verlengd. Daarin is de per 3 september 2012 geldende jaarlijkse loonsverhoging van 1,55 procent opgenomen.

Reageer op dit artikel