nieuws

CNV controleert schoonmaak bungalows deze zomer

Geen categorie

Vakantieparken mogen deze zomer rekening houden met een bezoek van Vakbond CNV Vakmensen. De vakbond gaat namelijk onderzoeken hoe schoonmakers daar hun werk moeten doen. Dat schrijft regionale krant de Stentor op haar website. Na een eerste werkbezoek deze week zei CNV-bestuurder Willem Kruithof tegen de Stentor geschokt te zijn over praktijken die hij aantrof. […]

Vakantieparken mogen deze zomer rekening houden met een bezoek van Vakbond CNV Vakmensen. De vakbond gaat namelijk onderzoeken hoe schoonmakers daar hun werk moeten doen. Dat schrijft regionale krant de Stentor op haar website.

Na een eerste werkbezoek deze week zei CNV-bestuurder Willem Kruithof tegen de Stentor geschokt te zijn over praktijken die hij aantrof. Volgens hem is er sprake van "ouderwets stukloon'', omdat de werknemers per schoongemaakte bungalow betaald zouden krijgen.

Te weinig tijd
Ook over de tijdsdruk waaronder de medewerkers werken, is Kruithof niet te spreken. “Ik liep een dagje mee met de schoonmakers. En ben daar echt van geschrokken. De schoonmakers krijgen 48 minuten de tijd om een huisje schoon te maken. Dat is echt onmogelijk”, aldus Kruithof tegen de Stentor.

De krant benaderde daarop Landal Greenparks voor een reactie. Een woordvoerder stelt dat de branche haar schoonmakers juist hoog heeft zitten. Zonder schone bungalows geen terugkerende bezoekers. Over voorwaarden waaronder de schoonmakers hun werk moeten doen, laat de woordvoerder zich niet uit in het bericht.

Reageer op dit artikel