nieuws

Convenant OV: cameratoezicht op alle bussen

Geen categorie

In het convenant Sociale Veiligheid Openbaar Vervoer is afgesproken dat er op alle bussen cameratoezicht komt, dat chauffeurs een noodknop krijgen met verbinding naar de meldkamer en dat goed gekeken wordt naar het minimumaantal toezichthouders dat wordt ingezet. Ook worden afspraken vastgelegd over een veilige werkplek. Het convenant is een van de maatregelen van de […]

In het convenant Sociale Veiligheid Openbaar Vervoer is afgesproken dat er op alle bussen cameratoezicht komt, dat chauffeurs een noodknop krijgen met verbinding naar de meldkamer en dat goed gekeken wordt naar het minimumaantal toezichthouders dat wordt ingezet. Ook worden afspraken vastgelegd over een veilige werkplek.

Het convenant is een van de maatregelen van de Taskforce Veiliger Openbaar Vervoer, waarin vervoersbedrijven, overheden en vakbonden vertegenwoordigd zijn. De taskforce heeft al verschillende maatregelen op haar naam staan, zoals het verbeteren van communicatie tussen openbaar vervoersbedrijven en de politie.

Het convenant is ondertekend door minister Spies van BZK, streekvervoerders, CNV, provincies en stadsregio's

Reageer op dit artikel