nieuws

De beste groene merken

Geen categorie

Merkenbureau Interbrand organiseerde 26 juni samen met Deloitte een ronde tafel discussie met prominente merkenexperts. Ook werden de "Best Global Green Brands 2012'' onthuld. Conclusie van de experts: er is een grote omslag gaande.

Die omslag bestaat hieruit dat internationale merken voor het eerst echt effectieve manieren aan het ontdekken zijn om duurzaamheid voor consumenten relevant te maken. Dat gebeurt door het zichtbaar maken van groene activiteiten, waardoor 'groen' bij de consument sterk aan belang wint als keuzedrijfveer.
Het bedrijf dat daar het meest in slaagt, is Toyota. Dit jaar wordt de 'Best Global Green Brands 2012' lijst gedomineerd door automerken. Volkswagen staat op nummer 4 en BMW op nummer 10. Op de ranglijst komen twee Nederlandse bedrijven voor: Philips op plaats 31 en Shell op plaats 34.

Top Brands in 2012
1.  Toyota
2.  Johnson & Johnson
3.  Honda
4.  Volkswagen
5.  Hewlett-Packard
6.  Panasonic
7.  Dell
8.  Siemens
9.  Danone
10.  BMW

Deloitte heeft het onderzoek zowel gebaseerd op de publieke perceptie van duurzame merken als de daadwerkelijke groene prestaties van het merk. Er is gekeken naar zes aandachtsgebieden: beleid, operatie, transport, logistiek, betrokkenheid van stakeholders en toeleveranciers. De eindscore is een gecombineerde uitkomst uit de perceptie- en performancescores.

Het volledige rapport van Interbrand is te vinden op bestglobalgreenbrands.com.
Kijk ook op rankabrand.nl.

 

Reageer op dit artikel