nieuws

Digitale spionage blijft grote dreiging

Geen categorie

Digitale spionage en cybercrime zijn nog altijd een grote dreiging voor ons land. Niet alleen de overheid, maar ook burgers en bedrijven zijn een gewild doelwit. Dat staat in het tweede Cybersecuritybeeld Nederland (CSBN) dat minister Opstelten naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Volgens het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) zijn kwaadwillenden steeds sneller in […]

Digitale spionage en cybercrime zijn nog altijd een grote dreiging voor ons land. Niet alleen de overheid, maar ook burgers en bedrijven zijn een gewild doelwit. Dat staat in het tweede Cybersecuritybeeld Nederland (CSBN) dat minister Opstelten naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Volgens het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) zijn kwaadwillenden steeds sneller in staat zwakheden te misbruiken. Dat komt omdat beveiligingsbedrijven soms lang nodig hebben voordat ze nieuwe beveiligingssoftware hebben. Bovendien kunnen zij niet op tegen het doorzettingsvermogen en de middelen die spionerende landen en cybercriminelen tot hun beschikking hebben.

Reageer op dit artikel