nieuws

Duitse onderzoekers maken gevelpaneel zelfreinigend

Geen categorie

Onderzoekers van het Fraunhofer-Institut für Grenzflächen- und Bioverfahrenstechnik IGB in Stuttgart gaan na hoe ze gevelpanelen zelfreinigend kunnen maken met titaniumdioxide. Dat meldt de bouwwebsite Cobouw. De zelfreinigende eigenschappen ontstaan onder invloed van het ultraviolette bestanddeel van daglicht, beschrijft Cobouw. De onderzoekers werken nu aan een variant die ook in kunstlicht zelfreinigende eigenschapen ontwikkelt. In […]

Onderzoekers van het Fraunhofer-Institut für Grenzflächen- und Bioverfahrenstechnik IGB in Stuttgart gaan na hoe ze gevelpanelen zelfreinigend kunnen maken met titaniumdioxide. Dat meldt de bouwwebsite Cobouw.

De zelfreinigende eigenschappen ontstaan onder invloed van het ultraviolette bestanddeel van daglicht, beschrijft Cobouw. De onderzoekers werken nu aan een variant die ook in kunstlicht zelfreinigende eigenschapen ontwikkelt. In een twee jaar durende proef lieten de onderzoekers twee kunststof tuinstoelen buiten staan. De armleuningen van de ene waren behandeld met een coating op basis van tinatiumdioxide, die van de andere niet. De behandeld armleuningen waren na twee jaar nog vrijwel schoon. De onbehandelde waren nauwelijks nog schoon te krijgen.

Reageer op dit artikel