nieuws

Fikse schadevergoeding na medische missers

Geen categorie

Een verwarmingsmonteur uit Edam heeft een fikse schadevergoeding gekregen naar aanleiding van medische missers. Hij kreeg drie jaarsalarissen voor gederfde inkomensschade en daarnaast een bedrag aan smartengeld en voor aanpassingen in en om zijn huis. De man had een scheurtje in zijn bovenbeen en heeft inmiddels een kunstknie als gevolg van behandelfouten van een orthopedisch […]

Een verwarmingsmonteur uit Edam heeft een fikse schadevergoeding gekregen naar aanleiding van medische missers. Hij kreeg drie jaarsalarissen voor gederfde inkomensschade en daarnaast een bedrag aan smartengeld en voor aanpassingen in en om zijn huis.

De man had een scheurtje in zijn bovenbeen en heeft inmiddels een kunstknie als gevolg van behandelfouten van een orthopedisch chirurg van het Waterland Ziekenhuis in Purmerend. Hoeveel de man precies gekregen heeft, wil hij niet naar buiten brengen, maar volgens een woordvoerster van FNV Bondgenoten gaat het om ‘een bedrag met 5 cijfers'.

‘Hij raakte volledig arbeidsongeschikt. Hij kan niet eens meer normaal op de wc zitten omdat hij zijn knie bijna niet meer kan buigen', vertelde letselschadebehandelaar Adrie van Kampen van FNV Bondgenoten maandag. De man uit Edam is niet de enige gedupeerde van de orthopeed. Volgens Van Kampen lopen nog tien letselschadezaken.

Het Waterlandziekenhuis ontsloeg de omstreden orthopeed in 2010. Een onderzoekscommissie stelde vast dat de arts ernstige fouten had gemaakt en een risico vormde voor de patiënten.

Reageer op dit artikel