nieuws

Fysiotherapeuten zijn administratie zat

Geen categorie

Enkele fysiotherapeuten zijn de administratieve rompslomp zo zat dat ze hun vakgenoten oproepen daartegen te protesteren. Ze hebben daarom een manifest gepresenteerd. Volgens twee fysiotherapeuten, die in het televisieprogramma EenVandaag hun verhaal deden, is de administratieplicht doorgeschoten. De gedetailleerde verslaglegging die de zorgverzekeraars eisen, houdt de therapeut af van z'n eigenlijke werk. De patiënt is […]

Enkele fysiotherapeuten zijn de administratieve rompslomp zo zat dat ze hun vakgenoten oproepen daartegen te protesteren. Ze hebben daarom een manifest gepresenteerd.

Volgens twee fysiotherapeuten, die in het televisieprogramma EenVandaag hun verhaal deden, is de administratieplicht doorgeschoten. De gedetailleerde verslaglegging die de zorgverzekeraars eisen, houdt de therapeut af van z'n eigenlijke werk. De patiënt is daarvan uiteindelijk de dupe, aldus de fysiotherapeuten. 'De zorgkwaliteit en de fysiotherapeut staan zwaar onder druk.'

Tweede Kamerlid Attje Kuiken van de PvdA gaat minister Edith Schippers van Volksgezondheid via schriftelijke vragen ter verantwoording roepen, omdat zij volgens Kuiken 'opnieuw haar ogen sluit voor de grote problemen die de marktwerking creëert'. Volgens Kuiken brengen zorgverzekeraars de zorg onnodige schade toe door het vele papierwerk.

Reageer op dit artikel