nieuws

Gelukkig op het werk

Geen categorie

Maar liefst 71% van de Nederlanders voelt zich gelukkig op het werk. Daarmee zijn Nederlanders bijna de meest gelukkige werknemers in Europa. Alleen Belgen zijn nog net iets gelukkiger.

In Duitsland en Oostenrijk zijn werknemers beduidend minder gelukkig. Op een schaal van 1 op 10, geven de Duitsers zich bijvoorbeeld maar een score van 4,8 op 10. Dit blijkt uit onderzoek van Stepstone.

Het is verrassend dat 43% van de Europeanen ongelukkig is op het werk. En ongelukkig zijn op het werk heeft een grote invloed heeft op het privéleven. Leo Bormans, auteur van 'Geluk. The World Book op Happiness', zegt: 'Mensen willen niet meer gewoon geld verdienen, ze willen zich goed voelen in hun baan. We willen allemaal gelukkig zijn, en ons werk is heel belangrijk in onze zoektocht naar geluk. Werk is een belangrijk instrument geworden voor een gelukkig leven, dat bevestigt de studie van StepStone nog eens.'

  Gelukkige
werknemers
Gemiddele score voor welzijn op het werk
Europa

1. België
2. Nederland
3. Denemarken
4. Frankrijk
5. Zweden
6. Oostenrijk
7. Duitsland

57%

71%
71%
62%
58%
57%
53%
51%

5.1/10

 5.9
5.6
5.6
5.1
5.3
 4.9
4.8

Het is verrassend dat 43% van de Europeanen ongelukkig is op het werk – zeker als we zien dat ongelukkig zijn op het werk een grote invloed heeft op het privéleven.
Leo Bormans, auteur van ‘Geluk. The World Book op Happiness', zegt: "Mensen willen niet gewoon meer verdienen, ze willen zich goed voelen in hun baan. We willen allemaal gelukkig zijn, en ons werk is heel belangrijk in onze zoektocht naar geluk. Werk is een belangrijk instrument geworden voor een gelukkig leven, dat bevestigt de studie van StepStone nog eens."

Piet Derriks, directeur van StepStone Nederland, voegt daar aan toe: 'Als werkzoekende is het belangrijk om niet alleen te kijken of de functie zelf iets voor jou is, maar ook of je past in de bedrijfscultuur van je toekomstige werkgever. Het loont de moeite om hier meer over te weten te komen, want maar liefst 85% van de mensen zouden van werkgever veranderen als ze zich ongelukkig voelen op het werk, zelfs als ze hun functie graag uitoefenen'.

Volgens het onderzoek van Stepstone zijn de belangrijkste factoren voor geluk van sociale aard. Respect voor werknemers, een goede sfeer, een eerlijke en open mentaliteit en erkenning krijgen voor het werk. Het enige 'harde' element in de top 5 van geluksfactoren voor werk is een interessante functieinhoud. Dat staat op nummer 2 in de lijst.

Download hier het volledige rapport.

Bron: Stepstone

Reageer op dit artikel