nieuws

GlaxoSmithKline krijgt miljardenboete

Geen categorie

Het farmaceutisch bedrijf GlaxoSmithKline (GSK) heeft voor 3 miljard dollar een schikking getroffen in een van de grootste fraudezaken in de Amerikaanse farmaceutische sector. Dat is maandag bekend geworden. GSK zou onder meer de antidepressiva Paxil en Wellbutrin hebben aanbevolen aan patiënten voor wie de medicijnen oorspronkelijk niet waren bedoeld, onder meer kinderen en pubers. […]

Het farmaceutisch bedrijf GlaxoSmithKline (GSK) heeft voor 3 miljard dollar een schikking getroffen in een van de grootste fraudezaken in de Amerikaanse farmaceutische sector. Dat is maandag bekend geworden.

GSK zou onder meer de antidepressiva Paxil en Wellbutrin hebben aanbevolen aan patiënten voor wie de medicijnen oorspronkelijk niet waren bedoeld, onder meer kinderen en pubers. Daarnaast zou de onderneming frauduleus hebben gehandeld rond het diabetesmedicijn Avandia.

GlaxoSmithKline is een van de grootste farmaceutische bedrijven ter wereld. Het Britse bedrijf heeft een omzet van ruim 31 miljard euro per jaar.

Reageer op dit artikel