nieuws

Groot verkiezingsdebat over de zorg

Geen categorie

Op 29 augustus wordt er een debat over de zorg gehouden waar vrijwel alle politieke partijen aan meedoen. Het debat wordt georganiseerd door zeventien branche-, beroeps- en patiëntenorganisaties. Vertegenoordigesr van politieke partijen en het veld zullen ingaan op thema's als: beheersing van de groeiende vraag naar zorg, verbetering van de kwaliteit van zorg en kostenbeheersing.  Aan het […]

Op 29 augustus wordt er een debat over de zorg gehouden waar vrijwel alle politieke partijen aan meedoen. Het debat wordt georganiseerd door zeventien branche-, beroeps- en patiëntenorganisaties. Vertegenoordigesr van politieke partijen en het veld zullen ingaan op thema's als: beheersing van de groeiende vraag naar zorg, verbetering van de kwaliteit van zorg en kostenbeheersing. 

Aan het debat werken mee: brancheverenigingen NVZ vereniging van ziekenhuizen, ActiZ, Zorgverzekeraars Nederland (ZN), GGZ Nederland, VGN, GGD Nederland, NFU en BTN. Verder zijn er professionals vertegenwoordigd van de KNMG, V&VN, KNMP, LHV en OMS aanwezig. En natuurlijk ontbreken patiëntenverenigingen als de NPCF, CG-Raad, de SGF en het Platform VG niet. Van politieke zijde zullen kandidaatkamerleden van de VVD, PvdA, PVV, CDA, SP, D66, GroenLinks en de ChristenUnie deelnemen. Aan hun zal de centrale vraag van het debat worden gesteld: hoe kan de kwaliteit van zorg gewaarborgd blijven met minder geld en een groeiend aantal patiënten. Het Grote Zorgdebat is vrij toegankelijk voor iedereen die zich betrokken voelt bij de gezondheidszorg in Nederland. U kunt zich hier opgeven.

 

Reageer op dit artikel