nieuws

Grootste schoonmaak ooit in september

Geen categorie

Vrijdag 21 september moet in Nederland de grootste schoonmaak ooit plaatsvinden. Op die dag ruimen duizenden Nederlanders het zwerfvuil op dat zich in de straten en bermen van ons land ophoopt. Als start van de campagne Keep It Clean Day gooit de organisatie donderdag 250 kilo zwerfvuil in het Amsterdamse IJ. Gelukkig is het zwerfvuil […]

Vrijdag 21 september moet in Nederland de grootste schoonmaak ooit plaatsvinden. Op die dag ruimen duizenden Nederlanders het zwerfvuil op dat zich in de straten en bermen van ons land ophoopt.

Als start van de campagne Keep It Clean Day gooit de organisatie donderdag 250 kilo zwerfvuil in het Amsterdamse IJ. Gelukkig is het zwerfvuil verwerkt in een kunstwerk: een wereldbol gemaakt van blauwe en groene flesjes die de aarde voorstellen.

Uit het IJ
Het kunstwerk blijft de komende maanden in het IJ liggen om aandacht te vragen voor de actie. En natuurlijk wordt de bol ook weer netjes uit het IJ gehaald, namelijk op 21 september.

Wereldwijde actie
De Keep It Clean Day is onderdeel van de wereldwijde actie World Clean Up.

Reageer op dit artikel