nieuws

HWS Hoogwerkerverhuur opent nieuw IPAF-opleidingscentrum

Geen categorie

Op woensdag 4 juli vond bij HWS Verhuur in Noordwijk de feestelijke opening plaats van het nieuwe IPAF-opleidingscentrum voor de bediening van hoogwerkers. HWS Verhuur sloot zich begin 2010 als lidbedrijf aan bij de IPAF (International Powered Access Federation). Kort daarna werd ook de aanvraag ingediend om een licentie te verkrijgen als IPAF gecertificeerd opleidingscentrum. […]

Op woensdag 4 juli vond bij HWS Verhuur in Noordwijk de feestelijke opening plaats van het nieuwe IPAF-opleidingscentrum voor de bediening van hoogwerkers.

HWS Verhuur sloot zich begin 2010 als lidbedrijf aan bij de IPAF (International Powered Access Federation). Kort daarna werd ook de aanvraag ingediend om een licentie te verkrijgen als IPAF gecertificeerd opleidingscentrum.

Noodzaak
“Door de jaren heen zijn hoogwerkers complexer geworden en is de noodzaak tot veilig werken op hoogte met hoogwerkers alleen maar toegenomen. Daarbij heeft HWS Verhuur veiligheid hoog in het vaandel staan”, laten Toby van de Kooij en Paul van Boven, de twee directeuren en eigenaren van HWS Verhuur, weten.

Waarborg
Volgens de heren is het daarbij van het grootste belang dat de bediening van de hoogwerkers op een veilige, efficiënte en deskundige manier gebeurt. “Het IPAF-opleidingsprogramma biedt die waarborg als geen ander en was voor ons dus een bewuste en logische keuze.”

IPAF-methodiek
Sinds de start heeft HWS Verhuur vele honderden cursisten succesvol opgeleid middels de beproefde IPAF-methodiek. Met de opening van het nieuwe professionele trainingscentrum wordt verder ingespeeld op de groeiende vraag naar professionele en kwalitatief hoogstaande opleidingen. De nieuwe locatie biedt nu ook de mogelijkheid voor indoor trainingen waardoor onder alle weersomstandigheden de cursussen plaats kunnen vinden.

Hoogwerkerlicentie
De IPAF-opleidingen duren doorgaans een volle dag en bestaan uit een theorie- en praktijkgedeelte gevolgd door een individueel examen. Geslaagde cursisten ontvangen een IPAF-certificaat en een hoogwerkerlicentie in de vorm van de bekende PAL Card (Powered Access License). De PAL Card wordt door vele industrieën wereldwijd erkend en heeft een geldigheidsduur van 5 jaar.

ISO-normering
Het IPAF-opleidingsprogramma is door de Duitse TÜV gecertificeerd overeenkomstig de ISO norm 18878.

Reageer op dit artikel