nieuws

Inkomen Amerikaanse CFO nadert die van CEO

Geen categorie

CFO's in de Verenigde Staten verdienen nog steeds maar een derde van wat hun bazen verdienen, maar het verschil lijkt langzaamaan kleiner te worden. Voor het tweede jaar op een rij krijgen CFO's van grote ondernemingen meer compensatie dan hun CEO's, blijkt uit een analyse van het Amerikaanse Compensation Advisory Partners.

Het bureau onderzocht 64 bedrijven met omzetten tussen 1 en 150 miljard dollar die dezelfde CFO en CEO hadden tussen 2009 en vorig jaar. In die groep nam het inkomen, waaronder salaris en bonussen, van de CFO's toe met 7,5 procent. Die van de CEO's met de helft: 3,6 procent. Dat kwam vooral door de bonussen, die bij de CFO's toenamen met 3,5 procent en bij de CEO's gelijk bleven.

‘Rol CFO belangrijker'
‘Voor ons betekent dit dat bedrijven gaan inzien dat de rol van de CFO steeds belangrijker wordt', zegt Kelly Malafis, partner bij Compensation Advisory Partners. Toch is het gemiddelde inkomen van de CFO van 3,1 miljoen dollar slechts 32 procent van de 9,6 miljoen die zijn baas verdient.

Reageer op dit artikel