nieuws

ISS eist nieuwe aanbesteding Enschede

Geen categorie

De gemeente Enschede hangt een boete van 250.000 euro boven het hoofd in een zaak rond de aanbesteding van de schoonmaak en catering. Dat schrijft de Twentsche Courant Tubantia.   Marktleider ISS eiste onlangs bij de voorzieningenrechter in Almel een nieuwe openbare aanbesteding voor de schoonmaak en catering op de elf gemeentelijke bedrijfslocaties, waaronder het stadskantoor […]

De gemeente Enschede hangt een boete van 250.000 euro boven het hoofd in een zaak rond de aanbesteding van de schoonmaak en catering. Dat schrijft de Twentsche Courant Tubantia. 
 
Marktleider ISS eiste onlangs bij de voorzieningenrechter in Almel een nieuwe openbare aanbesteding voor de schoonmaak en catering op de elf gemeentelijke bedrijfslocaties, waaronder het stadskantoor en het stadhuis. Of dat haar de klus alsnog wordt gegund. De gemeente heeft medio 2010 een aanbesteding gehouden voor de schoonmaak en catering. Beide diensten zijn in één opdracht aanbesteed. De opdracht wordt gegund aan de combinatie Asito en Albron. ISS eindigt als tweede.

In het verweer
De klus wordt in februari 2011 aangenomen, maar cateraar Albron haakt eind januari 2012 om economische redenen af en wordt vervangen door Partypeople, een andere cateraar. ISS komt daartegen in het geweer. Volgens mr. S. Vogel is de wijziging in strijd met het aanbestedingsrecht. Zelfs de term schijnofferte valt. Gesuggereerd wordt dat Asito de aanbesteding heeft gewonnen mede door de goede naam van cateraar Albron. "De verwijten lopen hoog op en de zitting heeft een hoog welles-nietes-gehalte", schrijft Tubantia. "Maar het gaat dan ook niet om een zak drop. Wél om een opdracht van zes miljoen, daarbij de optiejaren niet meegerekend."

De gemeente, die met twee advocaten zwaar geschut inzet, vindt dat met de vervanging van Albron door Partypeople er geen wezenlijke wijziging heeft plaatsgevonden. De gemeente ontkent dat het in een schijnofferte is getrapt. Ook wordt betoogd dat op geen enkele manier voorzien had kunnen worden dat Albron snel zou afhaken. De uitspraak is op 24 juli.

Reageer op dit artikel