nieuws

ISS en gemeente Enschede hebben het met elkaar aan de stok

Geen categorie

ISS en de gemeente Enschede zijn in een zaak verwikkeld bij de voorzieningenrechter in Almelo. Onderwerp is een aanbesteding uit 2010 van de gemeente voor schoonmaak en catering. Dat schrijft de krant De Twentsche Courant Turbantia. Bij de aanbesteding kwam ISS als tweede uit de bus. Na het wegvallen om financiële reden van Albron, dat […]

ISS en de gemeente Enschede zijn in een zaak verwikkeld bij de voorzieningenrechter in Almelo. Onderwerp is een aanbesteding uit 2010 van de gemeente voor schoonmaak en catering. Dat schrijft de krant De Twentsche Courant Turbantia.

Bij de aanbesteding kwam ISS als tweede uit de bus. Na het wegvallen om financiële reden van Albron, dat in combinatie met Asito eerste werd, is de gemeente in zee gegaan met een andere partij (Partypeople). Volgens ISS is dat in strijd met het aanbestedingsrecht, waarop ze besloot de zaak voor de rechter te laten komen.

Grote zaak
Het is een relatief grote zaak, zo stelt De Twentsche Courant Turbantia. Het gaat om een opdracht van minstens 6 miljoen euro en de gemeente riskeert een boete van 250 duizend euro.

Welles-nietes
Volgens de krant wordt in de zaak de suggestie gewekt dat Asito de aanbesteding won door de goede naam van Albron. Ook spreekt ze van een hoog welles-nietes-gehalte. De uitspraak van de rechter vindt later deze maand plaats.

Reageer op dit artikel