nieuws

ISS verliest rechtszaak om aanbesteding Enschede

Geen categorie

De gemeente Enschede is niet verplicht om met schoonmaakbedrijf ISS Nederland samen te werken. Dat heeft de Almelose rechter onlangs bepaald. ISS Nederland had een kort geding aangespannen tegen de gemeente omdat de gemeente had toegestaan dat cateraar en onderaannemer Albron onlangs was vervangen door Party-People. ISS vindt dat hiermee de regels zijn overtreden. Het […]

De gemeente Enschede is niet verplicht om met schoonmaakbedrijf ISS Nederland samen te werken. Dat heeft de Almelose rechter onlangs bepaald.

ISS Nederland had een kort geding aangespannen tegen de gemeente omdat de gemeente had toegestaan dat cateraar en onderaannemer Albron onlangs was vervangen door Party-People. ISS vindt dat hiermee de regels zijn overtreden. Het eiste een nieuwe openbare aanbesteding voor de schoonmaak en catering op de elf gemeentelijke bedrijfslocaties, waaronder het stadskantoor en het stadhuis. Of dat haar de klus alsnog werd gegund. De gemeente hield medio 2010 een aanbesteding voor de schoonmaak en catering. Beide diensten werden in één opdracht aanbesteed. De opdracht werd gegund aan de combinatie Asito en Albron. ISS eindigt als tweede. De klus werd in februari 2011 aangenomen, maar cateraar Albron haakte eind januari 2012 om economische redenen af. Deze werd vervangen door Partypeople, een andere cateraar. ISS kwam daartegen in het geweer. Volgens ISS was de wijziging in strijd met het aanbestedingsrecht. Gesuggereerd werd dat Asito de aanbesteding won mede door de goede naam van cateraar Albron. De gemeente vond dat met de vervanging van Albron door Partypeople er geen wezenlijke wijziging heeft plaatsgevonden en betoogde dat op geen enkele manier voorzien had kunnen worden dat Albron snel zou afhaken. De rechter stelde de gemeente Enschede in het gelijk. 

Reageer op dit artikel