nieuws

Kort geding VGN tegen staat

Geen categorie

Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland heeft een kort geding aangespannen tegen de Staat. Dit omdat staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) wil bezuinigen op het dagbestedingsvervoer van gehandicapten. Dit is in strijd met gemaakte afspraken, meldde VGN. Zij wijzen op het convenant Investeringen Langdurige Zorg (de zogeheten Agema-middelen) uit september 2011. Met de middelen die […]

Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland heeft een kort geding aangespannen tegen de Staat. Dit omdat staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) wil bezuinigen op het dagbestedingsvervoer van gehandicapten. Dit is in strijd met gemaakte afspraken, meldde VGN.

Zij wijzen op het convenant Investeringen Langdurige Zorg (de zogeheten Agema-middelen) uit september 2011. Met de middelen die de staatssecretaris daarin beloofde, kon de gehandicaptenzorg 4000 extra werknemers aantrekken en investeren in opleidingen. Door het opzeggen van het convenant moet het nieuwe personeel weer ontslagen worden.

De bezuiniging maakt deel uit van het Lenteakkoord. In het convenant stond overigens dat de afspraken 'rechtens niet afdwingbaar' waren. 'Maar de afspraken mogen uit oogpunt van bedrijfscontinuïteit echter als bindend worden beschouwd' stelt VGN in een persbericht. Het kort geding dient dinsdag 17 juli.

Reageer op dit artikel