nieuws

Licentie overeenkomst tussen Synthon en Amgen & Watson

Geen categorie

Het Nederlandse farmaceutische bedrijf Synthon is een licentieovereenkomst aangegaan met Amgen en Watson betreffende het geneesmiddel trastuzumab. Dat meldt het Nederlandse bedrijf in een nieuwsbericht.  Synthon ontwikkelt trastuzumab als ‘biosimilar' van het middel Herceptine, een monoclonaal anti-lichaam dat gebruikt wordt om bepaalde vormen van borstkanker te bestrijden. Uit een fase I trial is reeds gebleken […]

Het Nederlandse farmaceutische bedrijf Synthon is een licentieovereenkomst aangegaan met Amgen en Watson betreffende het geneesmiddel trastuzumab. Dat meldt het Nederlandse bedrijf in een nieuwsbericht.  Synthon ontwikkelt trastuzumab als ‘biosimilar' van het middel Herceptine, een monoclonaal anti-lichaam dat gebruikt wordt om bepaalde vormen van borstkanker te bestrijden. Uit een fase I trial is reeds gebleken dat Synthon's trastuzumab bio-equivalant is aan Herceptine.

De overeenkomst betekent onder meer dat Amgen en Watson de verantwoordelijkheid over het ontwikkelingsprogramma van het medicijn vanaf nu overnemen. Ook nemen Amgen en Watson de wereldwijde productie en marketing van het middel op zich. Synthon krijgt betaald voor het afstaan van deze rechten en zal in de toekomst mogelijk onder meer royalties over de verkoop ontvangen.

Reageer op dit artikel