nieuws

Londen populairste stad om te werken

Geen categorie

Voor de derde keer op rij is Londen verkozen tot populairste stad om te werken. Dit blijkt uit de Global Talent Mobility Survey, waarvoor de Intelligence Group in totaal 162.000 mensen in 66 landen ondervroeg.

New York en Singapore staan op de tweede en derde plek, waarmee de stad in Azie het Australische Sydney van de derde plaats verdringt.

Bij de Nederlanders staat Londen op een gedeelde eerste plaats met New York, terwijk de Europse steden Brussel, Barcelona en Berlijn de tweede positie delen.

Amsterdam is in het onderzoek terug te vinden op de 23e plaats van meest populaire steden om te werken. Bij de vorige meting in 2012 stond de Nederlandse hoofdstad nog op de 17e plek in de ranglijst.

Olympische Spelen
De populariteit van Londen heeft niets te maken met de Olympische Spelen. Londen staat voor de derde keer op de nummer 1 positie en is al jaren de meest populaire stad. De komst van de Olympische Spelen heeft daar niet positief of negatief aan bijgedragen. Natuurlijk is het wel goed nieuws voor alle organisaties die betrokken zijn bij de Spelen, die vandaag van start gaan. Geen enkel probleem om mensen te vinden die willen werken op dit wereldevent in de meest populaire stad.

Bron: Intelligence Group

Reageer op dit artikel