nieuws

Meldactie AWBZ-zorg

Geen categorie

Patiëntenfederatie NPCF onderzoekt met een meldactie of AWBZ-zorg, hulpmiddelen en woningaanpassingen volgens patiënten efficiënter ingezet kunnen worden. De meldactie bevat vragen die gaan over de zorg in zorginstellingen en de zorg thuis. Vragen die aan bod komen zijn o.a. vindt u dat er onnodige kosten worden gemaakt? Zouden vrijwilligers en naasten vaker kunnen worden ingezet? […]

Patiëntenfederatie NPCF onderzoekt met een meldactie of AWBZ-zorg, hulpmiddelen en woningaanpassingen volgens patiënten efficiënter ingezet kunnen worden. De meldactie bevat vragen die gaan over de zorg in zorginstellingen en de zorg thuis.

Vragen die aan bod komen zijn o.a. vindt u dat er onnodige kosten worden gemaakt? Zouden vrijwilligers en naasten vaker kunnen worden ingezet? Vindt u dat er goed wordt omgegaan met geld en middelen? Wordt u gestimuleerd om zelf dingen aan te pakken? Gebruikt u technologische toepassingen die de zorg makkelijker en efficiënter kunnen maken of gebruikt u dat juist niet maar zou u dat graag willen?

Met de meldactie wordt tevens gepeild of mensen wel eens langer in een zorginstelling moesten verblijven omdat de zaken thuis nog niet geregeld waren. Patiëntenfederatie NPCF laat met de meldactie gebruikers van zorg meedenken over hoe de zorg beter kan en op welke manier de kosten beperkt zouden kunnen worden. Deze meldactie ‘Zuinig met zorg deel 2′ loopt tot maandag 20 augustus.

Reageer op dit artikel