nieuws

Nieuwbouw IJsselland dit najaar van start

Geen categorie

De nieuwbouw naast het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel gaat dit najaar van start. De grootschalige renovatie van het ziekenhuis begint eind 2014. ING en BNG Bank zijn bereid om de benodigde financiering te verstrekken. De lening is voor de renovatie van de verpleegafdelingen van het 21 jaar oude ziekenhuis, de nieuwbouw van […]

De nieuwbouw naast het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel gaat dit najaar van start. De grootschalige renovatie van het ziekenhuis begint eind 2014. ING en BNG Bank zijn bereid om de benodigde financiering te verstrekken.

De lening is voor de renovatie van de verpleegafdelingen van het 21 jaar oude ziekenhuis, de nieuwbouw van de huisartsenpost en een gebouw naast het ziekenhuis waarin onder andere het Maag, Darm en Levercentrum gevestigd gaat worden. Ook komen er een aantal kraamsuites.

De verpleegafdelingen zullen aangepast worden aan de huidige behoefte – waaronder meer privacy – van de patiënt. Het uitgangspunt is om het verblijf in het ziekenhuis zo aangenaam mogelijk te laten plaatsvinden. Het totale traject van bouw en renovatie loopt tot en met 2018.

Peter Draaisma, raad van bestuur IJsselland Ziekenhuis: “Er is anderhalf jaar gewerkt om de voorbereiding van de bouw en renovatie en de financiering ervan rond te krijgen. Dat is goed gelukt. Ik ben heel blij dat het ING/BNG Bank- consortium vertrouwen heeft in de strategie van het ziekenhuis.”
(bron: http://www.zorginstellingen.nl)

Reageer op dit artikel