nieuws

Nieuwe versie DigiD officieel gepresenteerd

Geen categorie

De nieuwste versie van DigiD, DigiD 4.0, werd onlangs gepresenteerd. Minister Spies van het ministerie van BZK was uitgenodigd om de officiële lancering te verrichten. Meest opvallend is wellicht dat DigiD de huisstijl van de Rijksoverheid aanneemt. Daarnaast zijn er verschillende verbeteringen doorgevoerd om DigiD makkelijker, toegankelijker en veiliger te maken.

Zo is een aantal formulieren vereenvoudigd en kunnen via Mijn DigiD alle instellingen aangepast worden en kunnen nieuwe mogelijkheden worden geactiveerd. Mijn DigiD geeft ook een overzicht van het DigiD-gebruik in de afgelopen periode. Ook hoeft geen nieuwe DigiD worden aangevraagd als het wachtwoord is vergeten.

Webrichtlijnen
De nieuwe versie van DigiD voldoet volledig aan de Webrichtlijnen van de overheid. Hierdoor is DigiD goed toegankelijk voor mensen met een beperking. Een andere maatregel om DigiD toegankelijk te maken voor blinden en slechtzienden is de mogelijkheid om te kiezen voor gesproken sms-codes.

Een overzicht van alle wijzigingen is te vinden op de website van DigiD.

Reageer op dit artikel