nieuws

Ook topverdieners in ggz en verslavingszorg

Geen categorie

Ook binnen de ggz en de verslavingszorg wordt flink verdiend door bestuursleden. Disfunctionerende bestuursleden incasseren bovendien forse ontslagvergoedingen. Daarnaast zagen sommige bestuurders hun jaarinkomen met tientallen procenten stijgen. Dat meldt tijdschrift Psy in een artikel over inkomens van bestuurders. De meeste bestuurders in de ggz en de verslavingszorg kregen in 2011 een loonsverhoging van gemiddeld […]

Ook binnen de ggz en de verslavingszorg wordt flink verdiend door bestuursleden. Disfunctionerende bestuursleden incasseren bovendien forse ontslagvergoedingen. Daarnaast zagen sommige bestuurders hun jaarinkomen met tientallen procenten stijgen. Dat meldt tijdschrift Psy in een artikel over inkomens van bestuurders.

De meeste bestuurders in de ggz en de verslavingszorg kregen in 2011 een loonsverhoging van gemiddeld 0,9 procent. Een jaar eerder was dat nog 5,8 procent. Een bestuurder van de PI-groep in Groningen incasseerde echter een salarisstijging van maar liefst 30 procent, zijn salaris steeg naar bijna 130.000 euro per jaar. De bestuursvoorzitter van zorgaanbieder Virenze moest daarentegen inleveren; hij ging van 278.200 euro in 2010 naar 190.000 euro in 2011. Psy stelde een top 30 samen van topverdieners. Op nummer 30 na verdienen alle bestuurders in de lijst (ruim) boven de Balkenendenorm.

Zie hier voor de gehele lijst.

Reageer op dit artikel