nieuws

Partners in regio Vechtdal slaan handen ineen

Geen categorie

Op 16 juli 2012 zetten partners in het Overijsselse Vechtdal hun handtekening onder het convenant Vitaal Vechtdal. Met de ondertekening maken huisartsen uit het Vechtdal, de gemeenten Hardenberg en Ommen, Achmea, TNO en de Saxenburgh Groep – waaronder het Röpcke-Zweers Ziekenhuis en de ouderenzorg – zich hard voor vitale inwoners, betaalbare zorg en effectieve inzet […]

Op 16 juli 2012 zetten partners in het Overijsselse Vechtdal hun handtekening onder het convenant Vitaal Vechtdal. Met de ondertekening maken huisartsen uit het Vechtdal, de gemeenten Hardenberg en Ommen, Achmea, TNO en de Saxenburgh Groep – waaronder het Röpcke-Zweers Ziekenhuis en de ouderenzorg – zich hard voor vitale inwoners, betaalbare zorg en effectieve inzet van arbeidskrachten.

Vitaal Vechtdal ondersteunt inwoners bij een vitaal en gezond leven. Het richt zich op gezondheid en gedrag in plaats van op ziekte en zorg. Vitaal Vechtdal streeft ernaar dat inwoners minder gezondheidsrisico's lopen en wil voorkomen dat inwoners aan de kant staan. Door krachten te bundelen, zetten de partijen in op het behoud van toegankelijke en betaalbare zorg in de regio. Vitaal Vechtdal krijgt vorm in vier programma's. Het eerste is gericht op het vergroten van de zelfredzaamheid van ouderen (75-plussers). Het tweede richt zich op een gezonde leefwijze van (toekomstige) jonge gezinnen en kinderen. Het derde heeft als doel om inwoners te bewegen om een bijdrage te leveren aan de gezondheid en vitaliteit van buurt en wijk. De vierde, ten slotte, wil werkgevers en werknemers bewust maken van de mogelijkheden om ook op de werkvloer voortdurend aandacht te hebben voor een goede gezondheid. De komende tijd werken de partijen de programma's uit en worden haalbare doelen gesteld. De uitvoering van de programma-activiteiten starten dit najaar. TNO (kennispartner van het convenant) en accountants- en adviesorganisatie PriceWaterhouseCoopers (PwC) ondersteunen de partijen bij de programma's. Zij voegen hun kennis en expertise toe aan de ontwikkeling in de regio. Het gaat daarbij om investeringen van mensen en middelen. Zie ook de site van de Saxenburgh Groep.

Reageer op dit artikel