nieuws

PBC opgesplitst naar drie locaties

Geen categorie

Het Pieter Baan Centrum (PBC), de psychiatrische kliniek in Utrecht waar justitie verdachten laat observeren, wordt opgesplitst en verdeeld over drie andere locaties. De psychiaters en psychologen zullen hun werk gaan doen in het Penitentiair psychiatrisch centrum Amsterdam (PPCA), de Oostvaarderskliniek in Almere en kliniek de Woenselse Poort in Eindhoven. Dat heeft directeur Carsten Herstel […]

Het Pieter Baan Centrum (PBC), de psychiatrische kliniek in Utrecht waar justitie verdachten laat observeren, wordt opgesplitst en verdeeld over drie andere locaties. De psychiaters en psychologen zullen hun werk gaan doen in het Penitentiair psychiatrisch centrum Amsterdam (PPCA), de Oostvaarderskliniek in Almere en kliniek de Woenselse Poort in Eindhoven.

Dat heeft directeur Carsten Herstel van het Nederlands Instituut voor Forensische psychiatrie en psychologie (NIFP), waar het PBC onderdeel van is, gemeld naar aanleiding van een bericht in dagblad Trouw. Volgens het ministerie van Veiligheid en Justitie heeft de verhuizing in het najaar van 2013 plaats.

Herstel meent dat de kwaliteit van het onderzoek naar de psyche van verdachten niet zal lijden onder de opsplitsing. 'We blijven kwalitatief hoogwaardig onderzoek leveren.' Volgens de directeur zullen psychologen en psychiaters flexibeler ingezet kunnen worden en zal de capaciteit groeien, 'zodat er geen wachtlijsten meer zullen zijn'.

Reageer op dit artikel