nieuws

Persoonlijke gegevens website GGZ Drenthe openbaar

Geen categorie

Door een lek in de database van de website van GGZ Drenthe zijn de persoonlijke gegevens van tal van gebruikers openbaar geweest. Het gaat om wachtwoorden, gebruikersnamen en e-mailadressen van patiënten die gebruik hebben gemaakt van het patiëntenforum. Dat heeft GGZ Drenthe woensdag bekendgemaakt. Het gaat om persoonlijke gegevens die de bezoeker van de website […]

Door een lek in de database van de website van GGZ Drenthe zijn de persoonlijke gegevens van tal van gebruikers openbaar geweest. Het gaat om wachtwoorden, gebruikersnamen en e-mailadressen van patiënten die gebruik hebben gemaakt van het patiëntenforum. Dat heeft GGZ Drenthe woensdag bekendgemaakt.

Het gaat om persoonlijke gegevens die de bezoeker van de website zelf invult, zoals bij de inschrijving voor een nieuwsbrief, een evenement of een vraag op het forum.

Volgens de instelling is er geen toegang geweest tot de zorgregistratie en de patiëntendossiers. Uit voorzorg zijn wel alle privacygevoelige onderdelen van de website voorlopig afgesloten.

Reageer op dit artikel