nieuws

Reorganisatie GGD Zuid-Holland West na tekort

Geen categorie

De GGD Zuid-Holland West is na een tekort van 2,7 miljoen euro over 2011 genoodzaakt tot een reorganisatie. Dat is woensdag bekendgemaakt. Het algemeen bestuur en de acht betrokken gemeenten gaan daarvoor een plan uitwerken. Volgens waarnemend bestuursvoorzitter Mariëtte van Leeuwen hield de GGD na de verzelfstandiging van de regionale jeugdgezondheidszorg en overmaatse bedrijfsvoering te […]

De GGD Zuid-Holland West is na een tekort van 2,7 miljoen euro over 2011 genoodzaakt tot een reorganisatie. Dat is woensdag bekendgemaakt. Het algemeen bestuur en de acht betrokken gemeenten gaan daarvoor een plan uitwerken.

Volgens waarnemend bestuursvoorzitter Mariëtte van Leeuwen hield de GGD na de verzelfstandiging van de regionale jeugdgezondheidszorg en overmaatse bedrijfsvoering te veel mensen over. ‘Om de GGD financieel gezond te maken, zullen we daar fors in moeten reorganiseren', aldus Van Leeuwen.

De stichting Jeugdgezondheidszorg staat per 1 januari 2013 los van de GGD Zuid-Holland West en krijgt een directe subsidierelatie met de acht gemeenten.

Eind vorige maand moest de Zoetermeerse wethouder Frank Speel vertrekken door het miljoenenverlies. Het vertrouwen in hem werd door de CDA-fractie opgezegd omdat hij de raad niet voldoende had geïnformeerd over de financiële problemen van de GGD. Ook de directeur van GGD Zuid-Holland West heeft het veld moeten ruimen. Eind mei werd hij met buitengewoon verlof gestuurd.

Reageer op dit artikel