nieuws

Roemer: ‘hard nee’ tegen hogere bijdrage zorg

Geen categorie

Een verhoging van de eigen bijdrage in de zorg zal er in een kabinet met de SP niet komen. Dat is ‘een hard nee', aldus SP-leider Emile Roemer in een interview met NU.nl. Als de SP moet instemmen met de verhoging ‘vraag je het maximale op te geven van waar je als partij voor staat', […]

Een verhoging van de eigen bijdrage in de zorg zal er in een kabinet met de SP niet komen. Dat is ‘een hard nee', aldus SP-leider Emile Roemer in een interview met NU.nl.

Als de SP moet instemmen met de verhoging ‘vraag je het maximale op te geven van waar je als partij voor staat', stelt hij. ‘Als je zo ver moet gaan bij het inleveren van je punten, dan moet je het niet doen. Wij worden gewaardeerd om onze alternatieven. Dus dit gaat niet gebeuren', voegt hij eraan toe.

In een toelichting op het interview laat Roemer via een woordvoerder weten dat de eigen bijdrage in de zorg, zoals afgesproken in het Lenteakkoord, een heel belangrijk punt is waar de partij zwaar op gaat inzetten. Maar niets is onbespreekbaar, zegt de woordvoerder. In het Lenteakkoord dat VVD, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie sloten, gaat de eigen bijdrage omhoog van 220 naar 350 euro. De SP wil als het even kan de eigen bijdrage naar beneden brengen.

In het vraaggesprek zegt Roemer ook dat het volgens hem ‘onmogelijk' is om in 2017 tot een begrotingsevenwicht te komen omdat er dan 28 miljard zou moeten worden bezuinigd. ‘Dat zal niemand voor elkaar krijgen zonder de hele samenleving af te breken.'

 

Reageer op dit artikel