nieuws

Samenwerking Sanquin en Baxter

Geen categorie

Sanquin Bloedvoorziening gaat buitenlands bloedplasma bewerken voor het Amerikaanse farmaceutische bedrijf Baxter. Met deze stap verstevigt Sanquin haar solide basis en daarmee die van de Nederlandse bloedvoorziening. Deze week is een samenwerkingscontract getekend tussen Sanquin en Baxter. In de overeenkomst is geregeld dat Sanquin het plasma van Baxter bewerkt voor de bereiding van stollingsfactoren, albumine […]

Sanquin Bloedvoorziening gaat buitenlands bloedplasma bewerken voor het Amerikaanse farmaceutische bedrijf Baxter. Met deze stap verstevigt Sanquin haar solide basis en daarmee die van de Nederlandse bloedvoorziening.

Deze week is een samenwerkingscontract getekend tussen Sanquin en Baxter. In de overeenkomst is geregeld dat Sanquin het plasma van Baxter bewerkt voor de bereiding van stollingsfactoren, albumine en immunoglobulines die onder andere worden toegepast bij hemofilie, de behandeling van brandwonden en bij ziektes waarbij de afweer tegen infecties of eigen lichaamcellen verstoord is.

Sanquin streeft naar schaalvergroting bij het bewerken van plasma. De samenwerking met Baxter betreft hoeveelheden plasma tot zo'n 1.6 miljoen liter per jaar. Theo Buunen, voorzitter Raad van Bestuur van Sanquin: ‘Met deze schaalvergroting kan onze eigen productie van plasmageneesmiddelen voor Nederland efficiënt en betaalbaar blijven.' Sanquin zal gebruik maken van haar bestaande apparatuur en voorzieningen, die waar nodig worden uitgebreid met nieuwe investeringen om de specifieke Baxter processen te kunnen uitvoeren.

Reageer op dit artikel