nieuws

Schippers haalt uit naar SP om zorgbeleid

Geen categorie

Volgens minister Edith Schippers van Volksgezondheid wordt met de zorgplannen van de SP 'de bijl aan de wortel van de solidariteit in de zorg' gezet. Ook keren dan naar haar mening de wachtlijsten terug. Een woordvoerder van de bewindsvrouw bevestigde de uitspraken gedaan tegen NU.nl. Volgens Schippers hangt 'een soort romantiek rond budgettering'. Ze voegt […]

Volgens minister Edith Schippers van Volksgezondheid wordt met de zorgplannen van de SP 'de bijl aan de wortel van de solidariteit in de zorg' gezet. Ook keren dan naar haar mening de wachtlijsten terug. Een woordvoerder van de bewindsvrouw bevestigde de uitspraken gedaan tegen NU.nl.

Volgens Schippers hangt 'een soort romantiek rond budgettering'. Ze voegt er in het interview aan toe: 'Als het geld weer wordt verdeeld over de regio, in plaats van naar prestatie zoals nu, betekent dat ook: op is op. Dan krijg je weer dat mensen die het kunnen betalen, zich in het buitenland laten behandelen. De rest staat intussen hier op een wachtlijst. Dat is pas tweedeling'

Reageer op dit artikel