nieuws

Senaat akkoord met Nationale Politie

Geen categorie

De Eerste Kamer is akkoord gegaan met de invoering van de Nationale Politie. De wet van minister Opstelten (Veiligheid en Justitie) kreeg de steun van de VVD, PVV, CDA, ChristenUnie en SGP. De overige partijen stemden niet in met de wet, omdat er nog een reeks wijzigingen in aantocht is. De nieuwe Nationale Politie gaat […]

De Eerste Kamer is akkoord gegaan met de invoering van de Nationale Politie. De wet van minister Opstelten (Veiligheid en Justitie) kreeg de steun van de VVD, PVV, CDA, ChristenUnie en SGP. De overige partijen stemden niet in met de wet, omdat er nog een reeks wijzigingen in aantocht is.

De nieuwe Nationale Politie gaat 10 regionale eenheden, 43 districten en 168 zogeheten basisteams tellen. Op momenten dat een basisteam een tekort aan mankracht heeft, kan het een beroep doen op een flexteam. Elk politiedistrict krijgt een flexteam van minimaal 20 mensen. Hun belangrijkste taak wordt de ondersteuning van de basisteams.

De huidige politieorganisatie kent nog 25 regiokorpsen en het Korps landelijke politiediensten. In 2015 moeten die zijn opgegaan in één landelijk korps. De Nationale Politie wordt per 1 januari ingevoerd.

Reageer op dit artikel