nieuws

TNO ontwikkelt speciaal beweegmeubel voor kantoren

Geen categorie

Regelmatig bewegen is goed voor de gezondheid en de concentratie van iedereen. Om de passieve routine van mensen met een zittend beroep, die vaak gekluisterd aan hun bureau zitten, te doorbreken met dynamisch werken, ontwikkelde TNO in samenwerking met Markant en Klein, de Oxidesk. De ‘Oxidesk' is een kantoormeubel waarop je een half uur gaat […]

Regelmatig bewegen is goed voor de gezondheid en de concentratie van iedereen. Om de passieve routine van mensen met een zittend beroep, die vaak gekluisterd aan hun bureau zitten, te doorbreken met dynamisch werken, ontwikkelde TNO in samenwerking met Markant en Klein, de Oxidesk. De ‘Oxidesk' is een kantoormeubel waarop je een half uur gaat zitten als je bijvoorbeeld je mail afhandelt, iets wilt opzoeken op internet of een telefoongesprek wilt voeren.
Ondertussen maken je benen een trappende beweging en werk je aan je gezondheid. Het is aangetoond dat langdurig stilzitten slecht is voor je organen en die schade kun je zo in ieder geval voor een deel voorkomen.

De verwachting is dat de extra zuurstof die door het bewegen in de bloedbaan terechtkomt, het denkproces bevordert. Dat is winst voor zowel de werknemer als de werkgever.
Het meubel voldoet verder aan de andere eisen: het is veilig, niet zo inspannend dat je gaat zweten en het leidt niet af van de echte taak.

Beurs
Markant presenteert de Oxidesk in oktober van dit jaar op een kantoormeubelbeurs in Duitsland.
De prijs staat al vast. Voor 1995, – euro heeft een bedrijf de Oxidesk in huis. Daarmee kunnen tientallen werknemers af en toe de passieve routine doorbreken met dynamisch werken.

Reageer op dit artikel