nieuws

Toilet pas na 45 bezoeken gereinigd

Geen categorie

Van den Brinks Schoonmaak & Bedrijfsdiensten hield onlangs een regionaal onderzoek naar het gebruik van bedrijfs- en openbare toiletten. Daaruit blijkt dat toiletten gemiddeld pas na 45 gebruiksmomenten worden gereinigd. De schoonmaakondernemer merkt in de praktijk dat klanten de schoonmaakfrequentie terugschroeven naar twee of drie keer per week. Dat was reden om onderzoek te doen. […]

Van den Brinks Schoonmaak & Bedrijfsdiensten hield onlangs een regionaal onderzoek naar het gebruik van bedrijfs- en openbare toiletten. Daaruit blijkt dat toiletten gemiddeld pas na 45 gebruiksmomenten worden gereinigd.

De schoonmaakondernemer merkt in de praktijk dat klanten de schoonmaakfrequentie terugschroeven naar twee of drie keer per week. Dat was reden om onderzoek te doen. Wat is de gemiddelde frequentie? En: hoe beleeft men hygiëne en wat zijn gebruikservaringen? Gemiddeld gaan de ondervraagden 3,4 keer op hun werk naar het toilet. Afgezet tegen het aantal toileteenheden maken 13 mensen op kantoor gebruik van hetzelfde toilet.

Waarderingscijfers
“Dat onderstreept dat het toilet goed moet worden schoongemaakt”, zegt Van den Brink. Uit cijfers blijkt verder dat een toilet gemiddeld pas na 45 bezoeken pas wordt schoongemaakt. Bijzonder is wel dat de geënquêteerden desondanks een waarderingscijfer van 7,9 voor toiletten op kantoor geven. “Dat is knap te noemen”, aldus de directeur-eigenaar. “Blijkbaar doet beleving ook veel.”

Gemiddeld gebruik
Wat zou volgens Van den Brink een logische reinigingsfrequentie zijn? “Dat ligt sterk aan de gebruiksfrequentie en het aantal toiletgroepen. Maar drie keer in de week is bij gemiddeld gebruik acceptabel. Maar heb je een verhouding van 50 medewerkers op 3 toileteenheden, dan zal de reiniging toch echt elke dag ter hand moeten worden genomen.”

Reageer op dit artikel