nieuws

Werk in zorg trekt minder door flexcontract

Geen categorie

De vele flexibele arbeidscontracten in de zorg maken het minder aantrekkelijk om in de sector te werken. Dat vindt 61 procent van het zorgpersoneel, zo blijkt uit een onderzoek onder 889 zorgmedewerkers in opdracht van vakbond Abvakabo FNV. Bijna de helft van de ondervraagden ziet de onzekerheid van een flexcontract als een belangrijke reden voor […]

De vele flexibele arbeidscontracten in de zorg maken het minder aantrekkelijk om in de sector te werken. Dat vindt 61 procent van het zorgpersoneel, zo blijkt uit een onderzoek onder 889 zorgmedewerkers in opdracht van vakbond Abvakabo FNV.

Bijna de helft van de ondervraagden ziet de onzekerheid van een flexcontract als een belangrijke reden voor flexwerkers om te stoppen in de zorg.

Volgens ruim de helft heeft een variabel contract een negatieve invloed op het privéleven en leidt het tot stress. Van de ondervraagden vindt 64 procent dat werkgevers eerder een vast contract moeten aanbieden aan flexwerkers om de kwaliteit van de zorg te garanderen.

Abvakabo FNV wil in de cao's afspraken maken met werkgevers om het aantal flexcontracten terug te brengen.

Reageer op dit artikel