nieuws

Werner & Mertz opnieuw gecertificeerd voor ISO14001

Geen categorie

Het milieumanagementsysteem van Werner & Mertz (bekend van reinigingsmiddelenmerken Tana Professional, green care en Froggy) is opnieuw gecertificeerd voor ISO14001. Deze certificering geldt voor het volledige productieproces. Het certificaat biedt naar eigen zeggen de garantie dat alle producten van Werner & Mertz op een duurzame en milieusparende manier worden geproduceerd. Het gaat om een hernieuwing […]

Het milieumanagementsysteem van Werner & Mertz (bekend van reinigingsmiddelenmerken Tana Professional, green care en Froggy) is opnieuw gecertificeerd voor ISO14001.

Deze certificering geldt voor het volledige productieproces. Het certificaat biedt naar eigen zeggen de garantie dat alle producten van Werner & Mertz op een duurzame en milieusparende manier worden geproduceerd. Het gaat om een hernieuwing van het ISO14001-certificaat dat Werner & Mertz al droeg. "Alle – professionele en consumenten – reinigingsproducten, worden er op een duurzame manier geproduceerd", stelt het persbericht van het bedrijf. "De producten bevatten bovendien zoveel mogelijk detergenten van hernieuwbare bronnen, met een zo hoog mogelijke biologische afbreekbaarheid." Volgens het bedrijf is niet alleen het productieprocedé duurzaam. "Ook het administratieve gebouw op de productiesite in Mainz (Duitsland) was bij zijn opening op 21 oktober 2010 het eerste in Europa dat water-, wind- en zonne-energie combineerde met geothermische systemen voor verwarming en koeling." Het gebouw produceert hierdoor meer energie dan het verbruikt. Het teveel van de gegenereerde energie kan worden gebruikt voor het productieproces of ter aanvulling van het stadsnet. ISO 14001 is een norm die zich speciaal richt op het beheersen en verbeteren van prestaties op milieugebied en die wereldwijd wordt toegepast om milieumanagementsystemen op te zetten en te certificeren.

Reageer op dit artikel