nieuws

Zakelijke automobilist kiest massaal voor lage bijtellingscategorie

Geen categorie

Zakelijke automobilisten zijn massaal overgestapt op een leaseauto in een lage bijtellingscategorie. Dat blijkt uit de kwartaalanalyse van LeasePlan Nederland. Vanwege de veranderingen in het fiscale beleid, kozen duizenden leaserijders in aanloop naar 1 juli nog snel een leaseauto uit de 20 procent, maar vooral de 14 procent bijtellingscategorie.

LeasePlan gaf eerder deze maand al aan een duidelijke piek te zien in het aantal bestellingen van zuinige leaseauto's. Uit de laatste cijfers blijkt dat vooral auto's uit de 14 procent bijtellingscategorie favoriet zijn: het aantal bestellingen steeg afgelopen kwartaal naar ruim 40 procent, een stijging van 18 procent ten opzichte van vorig jaar. Auto's uit de 25 procent bijtellingscategorie daalden in een jaar tijd van 35 procent naar 16 procent. Opvallend is dat de maatregel ook invloed heeft gehad op de vraag naar leaseauto's met 0 procent bijtelling, waaronder de Opel Ampera: LeasePlan zag het aantal bestellingen afgelopen kwartaal verdubbelen.

Extra bijtelling
Voor bijna een op de vier leaseauto's verandert de bijtellingscategorie door de nieuwe belastingregels. Wie niet heeft geanticipeerd op deze wettelijke wijzigingen kan rekenen op honderden of in sommige gevallen zelfs duizenden euro's extra bijtelling gedurende een leasecontract.

(Bron: LeasePlan)

Reageer op dit artikel