nieuws

Zorgbalans volgt schoonmaakcursus bij Alpheios

Geen categorie

De schoonmaak- en woonzorgmedewerkers van het Facilitair Bedrijf Zorgbalans volgden onlangs een schoonmaakcursus bij Alpheios. Samen met Zorgbalans neemt Assist, onderdeel van de Vebegogroep, sinds 1 januari 2012 de verantwoordelijkheid voor het Facilitair Bedrijf Zorgbalans. De medewerkers kregen uitleg over nieuwe middelen en materialen. Maar ook over bacteriën, gisten, schimmels en virussen en hoe deze […]

De schoonmaak- en woonzorgmedewerkers van het Facilitair Bedrijf Zorgbalans volgden onlangs een schoonmaakcursus bij Alpheios.

Samen met Zorgbalans neemt Assist, onderdeel van de Vebegogroep, sinds 1 januari 2012 de verantwoordelijkheid voor het Facilitair Bedrijf Zorgbalans. De medewerkers kregen uitleg over nieuwe middelen en materialen. Maar ook over bacteriën, gisten, schimmels en virussen en hoe deze te bestrijden. Bovendien bood de cursus gelegenheid tot het uitwisselen van ervaringen. Doel van de cursus is dat alle medewerkers op eenzelfde manier schoonmaken. "Dus dat iedereen met dezelfde materialen op dezelfde manier werkt", aldus Assist op hun website. "Daarom zijn er bijvoorbeeld werkwagens met een handwringer, zodat niemand meer met de hand hoeft te wringen. Het is de bedoeling dat we ons bewust zijn van wat we doen en hoe we dat doen. Wat maak ik nu schoon? Is dat wel nodig? En hoe maak ik dat schoon? Gebruik ik wel de juiste schoonmaakmiddelen?"

Reageer op dit artikel