nieuws

40.000 maaltijden verstrekt in Holland Heineken House

Geen categorie

Met de afsluiting van de Olympische Spelen zondag 12 augustus heeft ook het Holland Heineken House haar deuren gesloten. Voor deze 11e editie waren 100.000 tickets, daarmee was het Holland Heineken House vrijwel alle dagen uitverkocht. Dit jaar werkten meer dan 450 vrijwilligers en professionals de klok rond om alle bezoekers een onvergetelijke ervaring te […]

Met de afsluiting van de Olympische Spelen zondag 12 augustus heeft ook het Holland Heineken House haar deuren gesloten. Voor deze 11e editie waren 100.000 tickets, daarmee was het Holland Heineken House vrijwel alle dagen uitverkocht.

Dit jaar werkten meer dan 450 vrijwilligers en professionals de klok rond om alle bezoekers een onvergetelijke ervaring te bezorgen tijdens de 18 dagen dat het Huis open was.

Duurzaamheid was een belangrijk aandachtspunt voor het Holland Heineken House. Al het materiaal voor de bouw, maar ook alle crewleden, zijn per boot verscheept naar Londen en gaan weer terug op dezelfde manier.

Alle plastic bierglazen en kartonnen draagtrays van het Holland Heineken House zijn recyclebaar en de 45 'groene' koelkasten en 27 tapinstallaties zijn zo ontworpen dat ze een derde minder energie gebruiken dan traditionele modellen.

Bezoekers werden met verschillende activiteiten geattendeerd op het verantwoord omgaan met alcohol. Zo was het logo 'Enjoy Heineken Responsibly' op diverse plekken zichtbaar.
Iedere avond was een Heineken commercial te zien waarbij een discotheekbezoeker een fles water bestelt in plaats van een Heineken.
Ook werd 's avonds gratis kraanwater aangeboden, was er de alcoholvrije cocktail ‘Happy Drink' te koop en stond er een 4 meter hoog Heineken-blik voor de entree met een enorme deuk erin en de slogan: ‘Don't Drink and Drive!'.

Culinair
In het HHH bevonden zich vijf food outlets. Cateraar Albron en twee Michelinsterren kok Moshik zorgden voor een breed assortiment van gerechten, haute cuisine en snacks aangeboden in diverse prijsklassen.
In totaal verwerkte cateraar Albron in het Crewrestaurant 40.000 maaltijden, in Brasserie van Oranje 8.000 diners, in de Olympic Club 5.000 couverts en werden er buiten op het Food Court 35.000 snacks, sandwiches en salades verkocht.

Reageer op dit artikel